مقایسه فتوشاپ، ایلستریتور و اسکچ در انواع طراحی ها
برای یک تازه وارد در دنیای طراحی، ابزارها و روش ها شاید کمی سخت و جدید باشند و باتوجه به ابزارها و تکنیک های مختلف موجود شاید انتخاب نقطه ی شروع کمی سخت به نظر آید. در میان نرم افزارها و ابزارهای موجود، فوتوشاپ، اسکچ و ایلستریتور جزو نرم افزارهای پرکاربرد و پرطرفدار هستند. هرکدام از این نرم افزارها ویژگی های فوق العاده ای دارند و البته مثل هر نرم افزار دیگری در کنار نقاط قوت خود معایبی نیز دارند. باتوجه به این نقاط قوت و ضعف است که هرکدام از این نرم افزارها مناسب برخی از کارها هستند و مناسب برخی دیگر خیر. اینکه شما بدانید کدام یک از نرم افزارهای موجود مناسب شما و کارتان هستند کمک می کند تا آموزش را این نرم افزار را شروع کنید و در زمان کمتر به میزان تسلط مطلوب برسید.
طراحی ui یا رابط کاربری
طراحی رابط کاربری معمولا مربوط به سایت و اپلیکیشن می شود. البته نرم افزارهای مختلف همچون بازی ها و یا هر صفحه ی دیجیتال دیگری که تعامل با مخاطب را لازم داشته باشد به طراحی ui نیاز دارد. برای سالها فوتوشاپ یکی از اولین گزینه ها برای طراحی ui به حساب می آمد. اما در زمانی که فوتوشاپ بیشتر به عنوان یک نرم افزار ادیت عکس شناخته شد نوبت به استفاده از نرم افزار اسکچ به منظور طراحی رابط کاربری بود.
اولین انتشار این نرم افزار به حدود 10 سال پیش (اواخر سال 2010) برمی گردد. از آن زمان اطلاعات و آموزش های بسیار زیادی در ارتباط با اسکچ (sketch) و استفاده از آن در اختیار عموم قرار گرفت و همین امر باعث رشد این برنامه و افزایش طرفداران آن شد.
وقتی صحبت از طراحی ui می شود اسکچ را می توان پادشاه آن دانست. هدف این برنامه این بود که یک نرم افزار جامع و مناسب برای طراحی وب سایت و اپلیکیشن باید و به وسیله آن بتوان هر رابط کاربری را بی محدودیت طراحی کرد. ابزارهای موجود در این نرم افزار بسیار ساده تر و راحت تر از فوتوشاپ در کنار یکدیگر قرار گرفتند و استفاده از آن نیز راحت تر بود.
تنها نکته منفی این نرم افزار این است که کاربران ویندوز نمی توانند از آن استفاده کنند و این نرم افزار برای ویندوز نوشته نشده است.
در این میان برخی معتقداند ایلستریتور می تواند ابزاری کاربردی برای طراحی ui باشد اما این نرم افزار برای طراحی پیکسلی، همان چیزی که طراحی ui به آن احتیاج دارد مناسب نیست. اسکچ در حقیقت وکتور و پیکسل را با هم ترکیب می کند و رابط کاربری را شکل می دهد. در این نرم افزار اشکال و بردارها به راحتی قابل تنظیم هستند و لایه ها را می توان خیلی راحت ویرایش کرد و تغییر داد.
اگر به دنبال طراحی ui هستید اسکچ بهترین گزینه است اما درصورتی که از ویندوز استفاده می کنید بهترین گزینه ی بعدی برای شما فوتوشاپ است. نتیجه کار با فتوشاپ (فوتوشاپ) به خوبی اسکچ خواهد بود اما انجام کار در اسکچ راحت تر است.
طراحی آیکون
اکثریت قریب به اتفاق طراحی آیکون ها حول محور بردارها می چرخند. بسیاری از طراحان ابتدا ایده های خود را روی کاغذ پیاده سازی می کنند و سپس از یک برنامه طراحی استفاده می کنند. برای چنین کاری ایلستریتور (Illustrator) را می توان یک نرم افزار مناسب دانست. ابزار قلم در این برنامه هوشمندی بسیار خوبی دارد و انجام کار را ساده می کند. انجام این کارها در فوتوشاپ (Photoshop) نیز ممکن است، اما ادیت لایه ها و پیدا کردن مسیر کار در ایلستریتور راحت تر است. خوب است بدانید طراحی های انجام شده در ایلستریتور، در فوتوشاپ قابل ادیت نیستند و همچنین عکس این قضیه نیز صادق نیست.
همچنین اسکچ نیز ابزارهای خوبی برای طراحی آیکون دارد و در حقیقت در این کار از ایلستریتور تقلید می کند. ایلستریتور را می توان سلطان طراحی آیکون های برداری دانست اما اسکچ نیز واقعا سزاوار اعتبار و رتبه ی خوبی در چنین طراحی هایی است و میتوان به آن اعتماد کرد.
ویرایش عکس با فتوشاپ یا ایلستریتور
فوتوشاپ را می توان یکی از بهترین و مهم ترین نرم افزارها در ادیت و ویرایش عکس دانست. چه ادیت تصویر تازه گرفته شده باشد و چه روتوش عکس های قدیمی، ایجاد هرگونه تغییر و ویرایش در تصویر و … از فوتوشاپ به خوبی برمی آید. ایلستریتور و اسکچ در ادیت تصویر نمی توانند به راحتی با فوتوشاپ رقابت کنند. این نرم افزار کارایی و ابزارهای بسیار ویژه ای دارد که می تواند نتیجه ای بسیار حرفه ای را خلق کند. البته فوتوشاپ جایگزین هایی همچون Affinity و GIMP هم دارند اما کمتر کسی می تواند با آنها نتیجه ای همچون نتیجه ی خلق شده با فوتوشاپ را به دست آورد.
فوتوشاپ پس از 25 سال تجربه بهترین ابزارها را برای ادیت تصویر در اختیار شما قرار می دهد و وقتی صحبت از ویرایش عکس است بهتر است به هیچ برنامه ی دیگری فکر هم نکنید. طراحی گرافیکدر زیر مجموعه طراحی گرافیک فعالیت های مختلفی می توانند قرار گیرند. برای مثال طراحی آیکون، طراحی چاپ، لوگو و … نیز می توانند در این مجموعه به حساب آیند. فوتوشاپ در بعضی از موارد مخصوصا بخشی که مربوط به ویرایش عکس است گزینه ی بسیار خوبی است و ایلستریتور برای ادیت متن مخصوصا بخش تایپوگرافی می تواند پیشنهاد خوبی به شمار آید. اسکچ هم از جمله نرم افزارهای مناسب برای طراحی گرافیک است اما به این دلیل که از این نرم افزار بیشتر برای طراحی وب استفاده می شود، آموزش های موجود مربوط به طراحی گرافیک بسیار کم است.
برای اینکه به یک طراح گرافیک خبره تبدیل شوید یادگیری فوتوشاپ مقدماتی و ایلستریتور، هر دو خالی از لطف نیست.نقاشی دیجیتال وقتی صحبت از نقاشی دیجیتال است فوتوشاپ یک پیشنهاد عالی است. فوتوشاپ با قلم های مبتنی بر پیکسل خود می تواند نرم افزاری کاربردی و جذاب باشد. امکان سفارشی سازی تنظیمات در فوتوشاپ یا حتی استفاده از افزونه های مختلف، فوتوشاپ را به یک ابزار ایده آل در نقاشی دیجیتال تبدیل می کند. ایلستریتور به دلیل تمرکز بر بردارها گزینه ی خوبی نیست و دقت فوتوشاپ را ندارد. هر کدام از مواردی که برای نرم افزارها در این مقاله گفته شد متناسب با نیاز و توانایی افراد می تواند تفاوت داشته باشد. مطمئنا درصورتی که شما بتوانید نتیجه ی مطلوب و مورد نظرتان را از نرم افزار دریافت کنید دیگر مهم نیست از کدام ابزار استفاده می کنید.
در حقیقت نمی توان گفت کدام برنامه بهتر یا بدتر از بقیه است و هرکدام ارزش افزده ای خاص خود را دارند و به سهم خود می توانند در پیشبرد کار و رسیدن به هدف موثر باشد. البته این حقیقت وجود دارد که هر نرم افزاری ممکن است در برخی امور قوی تر یا ضعیف تر نیز باش، اما این قوت و ضعف در جزئیات باعث بدتر یا بهتر بودن نرم افزار نمی شود و فقط کارایی آن را مشخص می کند.
دیدگاهتان را بنویسید