چه تفاوتی بین فتوشاپ و ایندیزاین وجود دارد؟
دیروز یکی از کاربران صفحه اینستاگرام کادر آموزش با پشتیبانی تماس گرفته بود. میگفت: من پروژه طراحی بروشور که حدود ۳۰۰ کلمه متن و عکس است را میخوام طراحی کنم، تا حدودی هم فتوشاپ را بلدم. اگر من دوره زیر و بم فتوشاپ را بخرم، کامل یاد میگیرم که چطور این پروژه را انجام بدم؟
همکاران به سوال مخاطب کادر آموزش جواب دادند، به همین دلیل ما هم تصمیم گرفتیم تا مطلبی در مورد تفاوت فتوشاپ و ایندیزاین بنویسیم و به طور کامل توضیح دهیم، تا همهٔ کاربرانی که سوالی مشابه دارند، تفاوت بین دو نرمافزار را بدانند و با توجه به مهارت خود تصمیم به طراحی گیرند.
تفاوت بین Photoshop و Indesign
همانطور که میدانید فتوشاپ و ایندیزاین از نرمافزارهای هستند، که شرکت ادوبی طراحی و در اختیار کاربران قرار داده است، تا بتوانند طراحیهای خلاقانهای انجام داده و به مشتریان عرضه کنند. قبل از هر تفاوت و شباهتی، بهتر است با تعریف هر دو نرمافزار Photoshop و Indesign آشنا شویم و سپس به سراغ تفاوتها برویم.
فتوشاپ چیست؟
ایندیزاین چیست؟
ایندیزاین نرمافزاری برای حروف چینی است، یعنی برنامهای که برای طراحی حروف و کلمات استفاده میشود. طراحی بروشور، مجله، روزنامه، کتابچه و … با استفاده از نرمافزار ایندیزاین انجام میشود.
فتوشاپ و ایندیزاین چه تفاوتی دارند؟
همانطور که در تعریف فتوشاپ اشاره کردیم، نرمافزاری کاربردی برای ویرایش و اصلاح حرفهای عکس است و برای طراحی بنرهای تبلیغاتی در فضای آنلاین و شبکههای اجتماعی استفاده میشود. از فتوشاپ همچنین برای ساخت گیفها و انیمیشنهای تبلیغاتی نیز استفاده میکنند، البته ادیت برای فایلهای ویدیویی در فتوشاپ محدود است.
برنامه فتوشاپ برنامه بسیار کاربردی برای تولید محتوای سایت، شبکههای اجتماعی، طراحی بنر برای کمپینهی تبلیغاتی است. عکاسان نیز برای روتوش، تنظیم رنگ، روشنایی تصویر و … از نرمافزار کاربردی فتوشاپ بسیار استفاده میکنند. سایت کادر آموزش ویدیوهای رایگان برای برش عکس، دوربری تصویر، تغییر اندازه عکس و … در قسمت فتوشاپ مقدماتی تهیه کرده، که میتوانید استفاده کنید.
پس به صورت کلی میتوان گفت فتوشاپ برای ادیت تصاویر، طراحی رابط کاربری سایت، تنظیم و تغییر نور عکس و اضافه کردن افکتها به عکس، طراحی بنر و پوستر، طراحی کارت پستال، کارت ویزیت و … کاربرد دارد. اگر به دنبال برنامهایی هستید که تصاویر را برای چاپ دیجیتال آماده کند و خطوط، سایهها و رنگها را در ایدهآلترین شکل ممکن در طراحی و عکس داشته باشید، فتوشاپ گزینهٔ مناسبی است. خروجی گرفتن از فایلهای فتوشاپ، برای تبلیغات و استفاده در سایتها و شبکههای اجتماعی و … مناسب است.
اما برای طراحی لوگو و نوشتن متنهای طولانی، نرمافزار فتوشاپ کارایی خوبی ندارد. در فتوشاپ تصاویر و متنها به صورت پیکسلی طراحی میشوند، که کیفیت مناسب را ندارند و باید از برنامه دیگری استفاده کنید.
نرمافزار ایندیزاین مخصوص صنعت چاپ است. اگر مثل مخاطب صفحه اینستاگرام کادر آموزش که در مقدمه برایتان تعریف کردیم، به دنبال نرمافزار مناسبی برای تولید و تدوین بروشور، کاتالوگ، کتابچه، مجله و کلاً طراحی با محتوای متنی زیاد هستید، برنامه ایندیزاین بسیار کاربردی است. ایندیزاین به کاربران اجازه میدهد تا صفحات طراحی شده در برنامههای دیگر مثل فتوشاپ، را در کنار هم قرار داده و صفحهآرایی انجام دهید. چون نرمافزار ایندیزاین براساس چاپ طراحی شده است، بهراحتی میتوانید کتابهای الکترونیکی، مجله و نشریههای دیجیتالی را نیز طراحی کنید.
انواع پروژههای فتوشاپ و ایندیزاین
به طور کلی وقتی مشتری به شما مراجعه میکند و طراحی سفارش میدهد، پروژهها از چند حالت زیر خارج نیستند:
پروژههای چاپی و دیجیتالی
پروژههایی چاپی را مشتری سفارش میدهد تا بتواند آنها را روی لیوان، لباس، استیکرهای مختلف و … چاپ کند. پروژههای دیجیتالی شامل طراحی بنرها و گیفهای مختلف برای سایتها و شبکههای اجتماعی میشوند.
پروژههای تصویری یا متنی
برخی از مواقع مشتری طرحی را سفارش میدهد که در آن باید از عکسها، اشکال و نمادهای مختلف استفاده کنید. در پروژههای متنی مشتری میخواهد تا کتابچه یا بروشور طراحی کنید و متنهای زیادی میفرستد که در طراحی بهکار ببرید.
پس باید بر اساس طرحی که مشتری سفارش میدهد باید از نرمافزار مخصوص به انجام همان پروژه استفاده کرد، البته که شرکت ادوبی نرمافزارهای مختلف را ارائه داده تا مکمل همدیگر باشند و طراحان حرفهای باتوجه به نوع پروژه از نرمافزار مخصوص استفاده و در نهایت طرحها را کنار یکدیگر استفاده میکنند.
فتوشاپ یا ایندیزاین
با توجه به توضیحات این مطلب که تفاوت فتوشاپ و ایندیزاین را به طور کامل نوشتیم، به این نتیجه میرسیم که براساس پروژه و درخواستی که مشتری برای طراحی دارد، استفاده از نرمافزارها هم متفاوت است. مثلاً مخاطبی که در ابتدای متن با پشتیبانی کادر آموزش تماس گرفته بود، قطعاً نمیتواند با فتوشاپ متنی با ۳۰۰ کلمه را طراحی کند، چون کارایی فتوشاپ متفاوت است و برای طراحی بروشور مناسب نیست. بنرهای تبلیغاتی برای وبسایت را نیز نمیتوان با برنامه ایندیزاین طراحی کرد و باید با فتوشاپ انجام شود.
اگر شما هم تجربه کار با ایندیزاین و فتوشاپ را دارید، از تجربههای خود با مشتریان و سفارشی که دارند، برای ما و مخاطبان کادر آموزش بنویسید، تا بیشتر با سلیقه و سفارش مخاطبان آشنا شویم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دنیای گرافیک خیلی وسعیه بستگی داره بخواید چکار کنید.
به جز فتوشاپ نرم افزار های دیگه ای هم هستند. بسته به کار و توانائی اشخاص داره. برای طراحی لوگو یا برخی کار ها نباید از فتوشاپ استفاده کرد چون سیستم کارش پیکسلی هست و با زو زیاد پیکسل ها افت میکنن.