چه تفاوتی بین فتوشاپ و افترافکت وجود دارد؟
چند وقت پیش، کادر آموزش یک تبلیغ برای فروش پکیج زیر و بم فتوشاپ درست کرده بود و در صفحه اینستاگرام منتشر کرد. مخاطبانی که آموزشهای فتوشاپ را در کادر آموزش دنبال میکنند، حتماً در کلیپ دیدند که پکیج فتوشاپ میچرخد و کاربر قسمتهای مختلف را میبیند. تبلیغ بسیار مورد توجه قرار گرفت و یکی از کاربران با پشتیبانی سایت تماس گرفت و گفت: میخواهیم پکیج زیر و بم فتوشاپ را تهیه کنم، تا ویدیویی شبیه به کلیپ تبلیغاتی شما را درست کنم. همکاران برای کاربر توضیحات لازم را دادند و گفتند که کلیپ ترکیبی از نرمافزارهای مختلف از جمله فتوشاپ و افترافکت بوده است.
تصمیم گرفتیم تا مطلبی را بنویسم و افترافکت و فتوشاپ را بههمراه کاربردهایی که دارند، را به صورت کامل توضیح دهیم، تا مخاطبان با دو نرمافزار کاربردی Photoshop و After effects آشنا شوند.
فتوشاپ چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
فتوشاپ نرمافزاری است که برای ویرایش عکس، طراحی بنر و پوستر، طراحی کارت ویزیت، طراحی پست و استوری اینستاگرام، تغییر اندازه تصویر و … به کار میرود. همانطور که میدانید، فتوشاپ توسط شرکت ادوبی طراحی شده و روی سیستمهای ویندوز و مک قابل اجرا است و به صورت مرتب در حال بهروزرسانی و ارتقاست تا نیازهای مخاطبان را برطرف کند.
فتوشاپ در قسمتهای مختلف زندگی وجود دارد، از روزنامهای که صبح خود را با مطالعه آن آغاز میکنیم تا محتوای منتشر شده در اینترنت، شبکههای اجتماعی، فیلمها، برنامههای تلویزیونی و … ، در واقع همهٔ مشاغل از جمله طراحان گرافیک، عکاسان، صنعت چاپ، ناشران، طراحان سایت، شرکتهای تبلیغاتی، شرکتهای بستهبندی و … به فتوشاپ نیاز دارند و از آن استفاده میکنند.
بسیاری از متخصصین گرافیک اعتقاد دارند برای شروع کارهای گرافیکی باید با فتوشاپ و کسب دانش و شناخت نسبت به این برنامه شروع کرد، از این رو سایت کادر آموزش هم در راستای نیاز کاربران، ویدیوهای رایگان آموزش فتوشاپ مقدماتی را تهیه و در اختیار مخاطبان قرار داده است تا به صورت اصولی و صحیح آموزش ببینند.
فتوشاپ کمک میکند هر ویرایشی را روی تصویر پیاده کنید، اما زمانی که به ادیت و ساخت تصاویر متحرک و همچنین پروسهٔ تولید و ویرایش فیلم نیاز دارید، دیگر فتوشاپ جوابگو نیست و باید از برنامه دیگری استفاده کنید.
تعریف افترافکت و کاربردهای آن
همانطور که میدانید فتوشاپ و افترافکت برنامههای هستند که شرکت ادوبی طراحی کرده است. افترافکت نرمافزاری، برای ایجاد جلوههای بصری دیجیتال، موشن گرافیک، ادیت ویدئو، فیلم و برنامههای تلویزیونی و … است. در حقیقت ادیت و ساخت تصاویر متحرک با افترافکت انجام میشود.
بخش عمدهای از کارایی افترافکت در زمینهٔ جلوههای بصری ویدئو است، این برنامه ادوبی نیز روی سیستمهای ویندوز و مک قابل استفاده است و به صورت مرتب بهروزرسانی میشود، نسخههای جدید را وارد بازار میکند، تا کاربران از قابلیتهای فوقالعاده نرمافزار استفاده کنند.
شباهتهای افترافکت و فتوشاپ
اینکه بتوانید عکسهای ثابت را به حرکت درآورید، بسیار جذاب است. طراحان در فتوشاپ تصاویر ثابت و حرفهای طراحی میکنند و سپس با استفاده از افترافکت، به عکس موشن اضافه میکنند، (مانند تبلیغات پکیج زیر و بم فتوشاپ در کادرآموزش) تا حرکت کند.
اگر بتوانید به خوبی کار با فتوشاپ را یاد بگیرید، افترافکت را نیز به آسانی میآموزید، زیرا شباهتهای زیادی دارند. ابزارها، افکتها و فلیترهای شبیه به هم دارند، مثلاً در هر دو نرمافزار بخش لایهها وجود دارد، قسمت Timeline نیز در هر دو هست و تقریباً کاربردی یکسان دارد. افترافکت و فتوشاپ، فیلترها و افکتهای مختلفی را دارند، ولی تفاوتی که دارند، فیلترهای نرمافزار افترافکت تقریباً ۵ برابر فتوشاپ است. در کل ساختاری شبیه به هم اما نحوهٔ کار کمی متفاوت است.
افترافکت و فتوشاپ چه تفاوتهای دارند؟
اولین تفاوت دو برنامه photoshop و aftereffects، هدف و کارایی آنهاست. افترافکت مناسب ساخت موشن گرافیک است، اما فتوشاپ برای ادیت تصویر و طراحیهای گرافیکی کارایی دارد. در حقیقت فتوشاپ کار ویرایش عکس را انجام میدهد، ولی افترافکت به تصاویر جان و حرکت می دهد.
تفاوت بعدی در قالب بندیهای دو نرمافزار است. در فتوشاپ میتوان برای متنها، پاراگراف بندی و استایلهای مختلف انجام داد، که در افترافکت چنین چیزی ممکن نیست، زیرا افترافکت مناسب ایجاد حرکت است.
حالا به نظر شما کدام نرمافزار را باید یاد بگیرید؟
در این مطلب نرمافزارهای photoshop و Aftereffects را توضیح دادیم، کاربردهای هر یک را توضیح داده و شباهتها و تفاوتهای هر دو را بررسی کردیم. در انتها با توجه به مطالبی که گفته شد، به نظر ما بهترین روش این است، که هر دو نرمافزار را یاد بگیرید و به صورت حرفهای از هردو برنامه استفاده کنید، تا پروژههایی حرفهای به مشتری ارائه دهید.
شما برای ما و مخاطبان کادر آموزش بنویسید که از کدام برنامه استفاده میکنید؟ و دلیلش را هم بنویسید، تا با ایدهها و تفکرات متفاوت آشنا شویم و به رشد یکدیگر کمک کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید