8 نوع از انواع طراحی گرافیک که باید آنها را بشناسید
قبل از اینکه به ۸ نوع از انواع طراحی گرافیک بپردازیم، اجازه دهید با اصول اولیه شروع کنیم: طراحی گرافیک چیست؟ طراحی گرافیک ایجاد ترکیبات بصری برای حل مسائل و ارتباط ایدهها از طریق تایپوگرافی، تصویرسازی، رنگ و فرم است. هیچ قانون مشخصی برای انجام این کار وجود ندارد و به همین دلیل است که انواع مختلف طراحی گرافیک را از هم جدا کردهاند که هر کدام حوزهی تخصصی خود را دارند.
اگرچه اغلب با هم همپوشانی دارند، اما هر نوع از این طراحی گرافیکها به مجموعههای خاصی از مهارتها و تکنیکهای طراحی نیاز دارد. بسیاری از دیزاینرها در یک نوع واحد تخصص دارند اما عدهای دیگر نیز بر روی مجموعهای از انواع مشابه و مرتبط تمرکز میکنند. از آنجایی که صنعت دائما در حال تغییر است، طراحان باید سازگار بوده و به صورت مادامالعمر به کار یادگیری مشغول باشند تا بتوانند در طول حرفهی خود تغییر کرده و مواردی را به دانش خود اضافه کنند. چه یک طراح مشتاق باشید یا به دنبال خدمات طراحی برای کسبوکار خود باشید، درک 8 نوع از روشهای طراحی، کمک میکند تا مهارتهای مناسب برای کار خود را پیدا کنید.
۱. طراحی گرافیکی هویت بصری
برند رابطهی بین یک کسبوکار یا سازمان و مخاطبانش است. هویت برند مبین نحوهی ارتباط سازمان با شخصیت، لحن و ماهیت خود و همچنین خاطرات، احساسات و تجربیات است. کار طراحی گرافیکی هویت بصری دقیقاً همین است. عناصر بصری هویت برند که به عنوان چهرهی یک نام تجاری عمل میکنند تا آن مفاهیم ناشناخته و ناملموس را از طریق تصاویر، اشکال و رنگها به مخاطبان منتقل کنند. طراحانی که در طراحی گرافیک هویت بصری تخصص دارند با سهامداران برند برای ایجاد عناصر قابل دیدن آن برند مانند آرم، تایپوگرافی، پالتهای رنگی و کتابخانههای تصویری که شخصیت یک برند را نشان داده و جزو داراییهای آن به شمار میآیند، همکاری میکنند.
طراحان علاوه بر کارتهای ویزیت استاندارد و لوازم ثابت شرکتی، اغلب مجموعهای از دستورالعملهای برند بصری، یعنی راهنماهای سبک بصری مخصوص به هر شرکت، را توسعه میدهند که بهترین شیوهها را توصیف کرده و نمونههایی از برندسازی بصری اعمال شده در رسانههای مختلف را ارائه میدهند. این دستورالعملها به اطمینان از ثبات برند در برنامههای آیندهی آن برند کمک میکند.
طراحی هویت بصری یکی از رایجترین انواع طراحی است. طراحان گرافیک هویت بصری باید دانش کلی در مورد انواع طراحی گرافیک داشته باشند تا بتوانند عناصر طراحی مناسب برای همهی رسانههای بصری را ایجاد کنند. آنها همچنین به مهارتهای ارتباطی عالی، مفهومی و خلاقانه و اشتیاق به تحقیق در صنایع، سازمانها، گرایشها و رقبا نیاز دارند.
۲. طراحی گرافیک بازاریابی و تبلیغات چگونه عمل میکند؟
اکثریت طراحی گرافیک را طرحهایی میشناسند که برای بازاریابی و تبلیغات ایجاد شدهاند. شرکتها برای بهرهگیری از فرآیند تصمیمگیری مخاطب هدف خود به تلاشهای بازاریابی موفق وابسته هستند. بازاریابی عالی افراد را بر اساس خواستهها، نیازها، آگاهی و رضایتی که از یک محصول، خدمات یا برند دارند، درگیر میکند. از آنجایی که مردم همیشه محتوای بصری را جذابتر میدانند، طراحی گرافیک به سازمانها کمک میکند تا به طور مؤثرتری این ارتباط را برقرار کنند.
طراحان بازاریابی با صاحبان شرکتها، مدیران یا متخصصان بازاریابی به منظور خلق و ایجاد داراییهای بصری برای استراتژیهای بازاریابی کار میکنند. آنها ممکن است به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک تیم داخلی یا خلاق کار کنند. طراحان میتوانند در نوع خاصی از رسانهها (مثلاً روکشهای خودرو یا تبلیغات مجلات) تخصص داشته باشند یا مجموعهی وسیعی از امور تبلیغاتی را برای چاپ، کارهای دیجیتال و غیره ایجاد کنند. در حالی که تبلیغات به طور سنتی چاپمحور است، با رشد این نوع طراحی، آثار دیجیتال بیشتری، به ویژه برای استفاده در بازاریابی محتوا و تبلیغات دیجیتال به وجود میآید. نمونههایی از انواع طراحی گرافیک بازاریابی عبارتند از:
- کارت پستال و بروشور
- آگهیهای مجلات و روزنامهها
- پوستر، بنر و بیلبورد
- اینفوگرافیک
- بروشور (چاپ و دیجیتال)
- روکشهای خودرو
- تابلوها و نمایشگاههای تجاری
- قالبهای ایمیل مارکتینگ
- ارائههای پاورپوینت
- منوها
- تبلیغات شبکههای اجتماعی، بنرها و گرافیک
- بنر و هدفگذاری مجدد تبلیغات
- تصاویر برای وبسایتها و وبلاگها
طراحان بازاریابی به مهارتهای ارتباطی عالی، حل مسئله و مدیریت زمان نیاز دارند. طراحان علاوه بر تسلط بر چندین طراحی گرافیکی، چیدمان و پیش برنامههای ارسال، همچنین باید با تولید برای محیطهای چاپی و آنلاین آشنا باشند.
۳. طراحی گرافیکی رابط کاربری، فرآیند طراحی رابطها است
رابط کاربری (User Interface) یا به اختصار یو آی (UI) نحوهی تعامل کاربر با یک دستگاه یا برنامه است. طراحی رابط کاربری فرآیند طراحی رابطها برای سهولت استفاده از آنها و ارائهی یک تجربهی کاربرپسند است. یک رابط کاربری شامل همه چیزهایی است که کاربر با آنها تعامل دارد: صفحهی نمایش، صفحه کلید و ماوس، اما در زمینهی طراحی گرافیکی، طراحی UI بر تجربهی بصری کاربر و طراحی عناصر گرافیکی روی صفحه مانند دکمهها، منوها و سایر ابزارها تمرکز میکند. این وظیفهی یک طراح رابط کاربری است که جذابیت زیبایی شناختی را با عملکرد فنی متعادل کند.
طراحان رابط کاربری در برنامههای رایانههای شخصی و لپتاپ، برنامههای موبایل، برنامههای وب و بازیها تخصص دارند. آنها از نزدیک با طراحان تجربهی کاربری (User Experience) یا به اختصار یو ایکس (UX)، که تعیین میکنند برنامه چگونه کار کند، و توسعه دهندگان UI، که کار کدنویسی را بر عهده دارند، همکاری میکنند. طراحان رابط کاربری باید بازیکنان تیمی باشند که هم مهارتهای جدی طراحی گرافیک و هم درک عالی از اصول رابط کاربری و تجربهی کاربری (UI/UX)، طراحی واکنشگرا و توسعهی وب را داشته باشند. آنها علاوه بر برنامههای گرافیکی، به دانش زبانهای برنامهنویسی مانند HTM ،CSS و جاوا اسکریپت نیز نیاز دارند. نمونههایی از طراحی گرافیکی رابط کاربری عبارتند از:
- طراحی صفحهی وب
- طراحی تم (وردپرس، شاپیفای و غیره)
- رابطهای بازی
- طراحی اپلیکیشن
۴. طراحی گرافیک انتشارات
نشریات قطعاتی طولانی هستند که از طریق توزیع عمومی با مخاطبان ارتباط برقرار میکنند. آنها به طور سنتی یک رسانه چاپی بودهاند، اما امروزه شکلهای مختلفی یافتهاند. طراحی نشریه یک نوع طراحی کلاسیک است که کتابها، روزنامهها، مجلات و کاتالوگها را در برمیگیرد. با این حال، اخیراً افزایش قابل توجهی در انتشارات دیجیتال وجود دارد. طراحان گرافیکی که در نشریات تخصص دارند، با ویراستاران و ناشران برای ایجاد طرحبندی با تایپوگرافی با دقت انتخاب شده و آثار هنری همراه، که شامل عکاسی، گرافیک و تصاویر است، کار میکنند. نمونههایی از طراحی گرافیک انتشارات عبارتند از:
- کتاب
- روزنامه
- خبرنامه
- کتاب راهنما
- گزارش سالانه
- مجله
- کاتالوگ
طراحان انتشارات ممکن است به عنوان فریلنسر یا نیروی آزاد، به عنوان اعضای آژانس خلاق و یا در داخل به عنوان بخشی از یک شرکت انتشاراتی کار کنند. طراحان نشریات باید دارای مهارتهای ارتباطی، چیدمان و سازماندهی عالی باشند. آنها علاوه بر تخصص در طراحی گرافیک، باید مدیریت رنگ، چاپ و نشر دیجیتال را نیز بدانند.
۵. چرا طراحی گرافیک بستهبندی مهم است؟
بیشتر محصولات به نوعی بستهبندی نیاز دارند تا از آنها محافظت شده و آمادهی نگهداری، توزیع و فروش شود. اما طراحی بستهبندی میتواند مستقیماً با مصرفکنندگان ارتباط برقرار کند، که آن را به یک ابزار بازاریابی بسیار ارزشمند تبدیل میکند. هر جعبه، بطری و کیسه، ظرف یا قوطی فرصتی است که داستان یک برند را بازگو کند.
طراحان بستهبندی مفاهیم را ایجاد میکنند، ماکتها را توسعه میدهند و فایلهای آمادهی چاپ را برای یک محصول ایجاد میکنند. این امر مستلزم داشتن دانش تخصصی فرآیندهای چاپ و درک دقیق طراحی و ساخت صنعتی است. از آنجایی که طراحی بستهبندی رشتههای بسیاری را تحت تأثیر قرار میدهد، برای طراحان غیرمعمول نیست که چیزهای دیگری را برای یک محصول مانند عکاسی، تصاویر و هویت بصری هم خلق کنند.
طراحان بستهبندی ممکن است حرفهای باشند یا در نوع خاصی از بستهبندی (مانند لیبل یا قوطیهای نوشیدنی) یا یک صنعت خاص (مانند غذا یا اسباببازیهای کودکان) تخصص داشته باشند. کار آنها علاوه بر دانش کاری قوی در زمینهی چاپ و طراحی صنعتی، به مهارتهای مفهومی و حل مسائل درجهی یک نیاز دارد. آنها باید انعطافپذیر باشند تا خواستههای مشتریان، بازاریابان و تولیدکنندگان را برآورده کنند و از روندهای فعلی آگاه باشند. شما میتوانید در وب سایت کادر آموزش مطالب مفیدی را در مورد طراحی بستهبندی مطالعه کنید.
۶. موشن گرافیک، هنری به روز و پرمخاطب است
موشن گرافیکها به عبارت ساده، گرافیکهایی هستند که در حال حرکت هستند. آنها میتواند شامل انیمیشن، صدا، تایپوگرافی، تصاویر، ویدئو و جلوههای دیگری باشد که در رسانههای آنلاین، تلویزیون و فیلم استفاده میشود. محبوبیت این رسانه در سالهای اخیر با پیشرفت فناوری و پادشاهی محتوای ویدیویی افزایش یافته است. «طراح گرافیک متحرک» یک تخصص تا حدودی جدید برای طراحان است. پیشرفتهای فناوری که به طور رسمی برای تلویزیون و فیلم محفوظ است، زمان و هزینههای تولید را کاهش داده است و این هنر را قابل دسترستر و مقرون به صرفهتر کرده است. در حال حاضر، موشن گرافیک یکی از انواع طراحی جدید است که میتوان آن را در تمام پلتفرمهای دیجیتال یافت. این شیوهی گرافیکی در انواع و اقسام حوزهها حضور دارد و فرصتهای جدیدی را برای بیان هنر گرافیک ایجاد کرده است. نمونههایی از طراحی موشن گرافیک عبارتند از:
- ساخت عنوان و تیتراژ پایانی
- آگهیهای بازرگانی و تبلیغاتی
- لوگوهای متحرک
- تریلرها
- ارائه یا پرزنتیشنها (Presentations)
- ویدیوهای تبلیغاتی
- فیلمهای آموزشی
- وب سایتها
- برنامههای رایانهای
- بازیهای ویدیویی
- بنرها
- گیفها
طراحان موشن گرافیک با توسعهی استوری بورد شروع میکنند و سپس مفاهیم خود را با انیمیشن، ویدئو و هنر سنتی به صورت دو یا سه بعدی، زنده میکنند. هنرمند گرافیست بسته به صنعتی که در آن کار میکند، نیاز به دانش کاری قوی در زمینهی بازاریابی، کدنویسی و مدلسازی سهبعدی دارد.
۷. طراحی گرافیک محیطی
طراحی گرافیکی محیطی به صورت بصری افراد را به مکانها متصل میکند تا با ایجاد فضاهای به یاد ماندنی، جالب و آموزندهتر یا برای پیمایش آسانتر، تجربهی کلی آنها را بهبود بخشد. نوع خاصی از طراحی گرافیکی محیطی است که از علائم استراتژیک، نشانهها و نشانههای بصری تشکیل شده و به افراد کمک میکند تشخیص دهند کجا هستند و کجا باید بروند تا بتوانند بدون سردرگمی به آنجا برسند.
طراحی گرافیک محیطی یک کار چندرشتهای است که گرافیک، معماری، طراحی داخلی، طراحی صحنه و طراحی صنعتی را با هم ادغام میکند. طراحان برای برنامهریزی و اجرای طرحهای خود با افراد هر یک از این زمینهها همکاری میکنند. به همین دلیل، طراحان معمولاً دارای تحصیلات و تجربه در طراحی گرافیک و معماری هستند. آنها باید با مفاهیم طراحی صنعتی آشنا باشند و بتوانند نقشههای معماری را بخوانند و ترسیم کنند. طراحی محیطی یک نوع طراحی گسترده است که در موارد زیر کاربرد دارد:
- تابلوها
- نقاشیهای دیواری
- نمایشگاههای موزه
- برندسازی دفتر
- ناوبری حملونقل عمومی
- دکوراسیون داخلی فروشگاههای کوچک و بزرگ
- برندسازی ورزشگاه
- فضاهای رویداد و کنفرانس
به طور سنتی، طراحی گرافیک محیطی قطعات چاپی ایستا را تولید میکند، اما نمایشگرهای تعاملی دیجیتال همچنان به عنوان ابزاری برای ایجاد تجربهای جذابتر، محبوبیت خود را افزایش میدهند.
۸. تفاوت تصویرسازی و طراحی گرافیک چیست؟
هنر گرافیک و تصویرسازی اغلب شبیه طراحی گرافیک هستند، با این حال، تفاوتهای بسیاری با هم دارند. طراحان ترکیبهایی را برای برقراری ارتباط و حل مشکلات ایجاد میکنند اما تصویرگران آثار هنری اورجینال و دست اول را خلق میکنند. هنر آنها اشکال مختلفی دارد، از هنرهای زیبا گرفته تا تزئینات و تصویرسازی داستان. اگرچه هنر گرافیک و تصویرسازی از نظر فنی انواع طراحی گرافیک نیستند، اما آنقدر برای استفاده تجاری در چارچوب طراحی گرافیک ایجاد شده است که نمیتوان در مورد یکی بدون دیگری صحبت کرد.
گرافیستها از هر ترکیبی از رسانه و تکنیک برای خلق آثار خود استفاده میکنند زیرا با نویسندگان، ویراستاران، مدیران، بازاریابان و مدیران هنری در همهی انواع طراحی گرافیک همکاری میکنند. آنها اغلب در هنرهای زیبا، انیمیشن یا معماری پایه و اساس خواهند داشت. نمونههایی از هنر تصویرسازی برای طراحی گرافیک عبارتند از:
- طرح تیشرت
- الگوهای گرافیکی برای منسوجات
- نقاشی متحرک
- تصاویر آرشیوی
- رمانهای گرافیکی
- بازیهای ویدیویی
- وب سایتها
- کتابهای کمیک استریپ
- آلبومهای هنری
- جلد کتاب
- کتابهای مصور
- اینفوگرافیک
- تصویر فنی
- هنر مفهومی
به خاطر داشته باشید که مهارتها و برنامههای همپوشانی پیدا کردن طراحان گرافیک را ممکن میسازد که قادر باشند همزمان به عنوان گرافیست و تصویرگر کار کنند.
از انواع طراحی گرافیکی مناسب برای کارتان استفاده کنید
طراحی گرافیک یک رشته همیشه در حال رشد است و تقاضا برای طراحان متخصص و ماهر در حال افزایش است. هنگامی که به دنبال شخص مناسب برای انجام کار طراحی هستید، دانستن انواع مختلف طراحی گرافیک به شما کمک میکند تا متخصص مورد نیاز خود را شناسایی کنید. اما پیش از آن با استفاده از پکیج آموزشی زیر و بم فتوشاپ، مهارتهای لازم خود در فتوشاپ را برای طراحی گرافیک بالا ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید